top of page
  • Björn Bringes

Ioca Arma Nostra och Beetroot ingår partnerskap för att ge humanitärt stöd till Ukraina

Stockholm - 28 februari 2022 - Efter att Ryssland inlett krig mot Ukraina har hundratusentals civila i Ukraina tvingats till flykt. Beetroot som har närmare 600 medarbetare i landet, varav en stor del är programmerare, ingår nu i partnerskap med den svenska insamlingsstiftelsen Ioca Arma Nostra (Humorn som Vapen) för att slussa donationer till människor i landet.


Alla donationer går till att hjälpa nödlidande familjer i Ukraina som drabbats av kriget. Extra utsatta familjer med barn ska prioriteras. Beetroot kommer att engagera sitt breda kontaktnät och sina utvecklare och annan personal i hjälpinsatserna olika i projekt som gagnar familjer och ungdomar i Ukraina.


Insamlade donationer kan även fördelas till andra humanitära (icke-militära) välgörenhetsorganisationer i Ukraina som Beetroot väljer ut efter noggrann bakgrundsgranskning.

För att göra en donation:


“Ukraina, landet som blev mitt hem, är under attack. Det är helt oprovocerat, galenskap och en tragedi på alla möjliga sätt. Det otroligt modiga folket i Ukraina kämpar för frihet, oberoende och fred, inte bara för Ukraina - utan för den fria världen,” säger Andreas Flodström, Grundare & VD Beetroot. “Vi har den största delen av våra medarbetare på plats i Ukraina just nu och vill genom den här fonden hitta ett nytt sätt att hjälpa till på plats. Vi vill fortsätta vårt sociala uppdrag, skapa positiv förändring för människor på riktigt—hjälpa till med att rädda Ukrainas framtid.”
”Vi är i ett mörkt kapitel i Europas historia. Barn och ungdomar i Ukraina, som borde ha hela framtiden framför sig för att realisera sina drömmar och visioner, har blivit bestulna på sin framtid. Ioca Arma Nostra och Beetroot har samarbetat sedan 2019 och vi är övertygade om att alla donationer får stor effekt på plats i Ukraina.” säger Björn Bringes och Katre Saard, Grundare av Ioca Arma Nostra.

Om Ioca Arma Nostra

Ioca Arma Nostra insamlingsstiftelse (Ioca Arma Nostra) bildades genom ett upprop den 16 februari 2018. Stiftelsen är registrerad hos Länsstyrelsen i Stockholm.

Under Ioca Arma Nostras första år har Ioca Arma Nostra valt att stödja barn i Ukraina som har drabbats av kriget i landets östra delar och på Krim. Det finns hundratusentals barn som tvingats fly kriget och som lever under mycket svåra förhållanden i andra delar av Ukraina. Det är precis i sådana situationer när privata initiativ är av extra stor betydelse. Ioca Arma Nostra förvaltas av Alpcot AB.

Läs mer om Ioca Arma Nostra här

Om Beetroot

Beetroot är ett socialt drivet tech-bolag från Sverige som hjälper kunder lösa sina mjukvarubehov och kompetensutmaningar med hållbar nearshoring och utbildning i Sverige och utomlands. Inom Beetroots ekosystem finns även Beetroot Academy, en IT-skola som har hjälpt 4000 elever att ta nästa steg i sina karriärer.23 views

Recent Posts

See All

Välgörenhetsgalan 17 april 2024 en succé

Ioca Arma Nostra den 17 april 2024 blev en succé och nära 400 gäster i Berns salonger bidrog till att samla in pengar till de krigsdrabbade barnen i Ukraina. Ioca Arma Nostras mål är att kunna hjälpa

Comments


bottom of page